GOMEZ DE SEGURA Criança 2011

Sin título-1Celler: Gómez de Segura – Laguardia (Àlaba). La zona de Laguardia està considerada com la millor de la rioja alavesa pel seu microclima,  doncs la serra de Cantabria la protegeix dels vents freds i humits del nord i en contrapartida  rep els càlids i secs del sud. Gómez de Segura té les vinyes amb orientació sud, la exposició al sol és major i amb conseqüència el seus vins són més mediterranis. Vinyes de més de 40 anys. Fins al 2000 venien tota la producció a Campillo, celler veí, fins que amb l’entrada de la tercera generació és decideixen a crear la seva pròpia marca (és el seu cognom) i el mercat valora ràpidament la seva excel·lent relació qualitat preu. Fins fa un parell d’anys venien exclusivament al País Basc, on es molt valorat.

Preu: 6,95 euros/amp. Vi en promoció, per la compra de 6 amp., 1 amp. Màgnum (1,50l.) de obsequi. Presentat en caixa cartró 6 amp. 13,5% Vol.

Raïm: Ull de llebre.

Criança: 12 mesos en botes de roure americà i francès i 12 mesos en ampolla.

Tast: Color cirera net i brillant.. Llàgrima densa. Fruits vermells, confitura.  Tanins madurs. Molt rodó i equilibrat.

Recomanació: Visitar el celler, trucar prèviament i demanar per Anna (directora tècnica). Durant els mesos de febrer i març podrem tastar el vi de maceració carbònica directament dels cubs de ciment on fermenta. Extraordinari vi, que sempre el marida amb un xoriç de Briones o San Vicente. Per dinar el Meson Echaurren – Telf. 941354047 (premi nacional de gastronomia en el 2012)  en el municipi de Ezcaray, està a 30 minuts de Laguardia. Disposa de dos menjadors, en un cuina avantguardista i en l’altre tradicional riojana. Per dormir a Laguardia el Hotel de Bodegas Ugarte – 945600766, a les afores del poble en la carretera en direcció Àlaba, molt tranquil i acollidor, convé reservar amb antelació doncs té poca capacitat. Despertar-se envoltat de vinya és una sensació única !!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.