La Rioja Alta – 904 Gran Reserva 2001

la-rioja-alta-tinto-gran-reserva-904-2001Celler: La Rioja Alta, S.A. Fundat l’any 1890, és un dels cellers amb més prestigi de la Rioja, elabora els coneguts reserves Viña Ardanza i Viña Arana així com el criança Viña Alberdi . Noms que corresponen  als fundadors del celler. Els seus inicis van ser a Haro, a on conserva la seu social, però des de fa uns anys disposa d’un moderníssim celler a Labastida (Àlaba) que està a 5 km de Haro. En l’actualitat el grup disposa d’altres cellers en diferents denominacions d’origen com: Lagar de Cervera (Rias Baixas), Aster (Ribera de Duero), Torre Oña (Laguardia – Rioja Alabesa).

Preu: 29,95 euros/amp. Presentat en estoigs de luxe de 1 i 2 amp. Caixa de fusta de 6 amp.

Anyada 2001: El consell regulador li va atorgar la màxima valoració.

Excel·lent. 12,5% Vol

Raïm: Ull de llebre (90%) procedent de vinyes de més de 40 anys de les zones de Briñas, Labastida i Villalba. Graciano (10%) de Briones i Rodezno.

Criança: 4 anys en botes de roure americà i més de 7 anys en ampolla. Filtrat de forma molt suau, per preservar al màxim els aromes i gustos del vi,  per tant amb els pas dels anys pot produir sediments, raó de més per ser decantat.

Tast: Aroma molt intens de fruites confitades. Molt bona estructura, rodó, amb tanins dolços i polits degut a la seva llarga criança en bota i ampolla. Un gran clàssic de la Rioja elaborat per un celler mític.

Premis: Medalla d’or al Wine World Awards. 96 punts a la guia Parker.

Recomanació: Visitar el celler enclavat al històric barri de l’estació de Haro. Podem dinar a un dels menjadors privats del celler o en el famós Restaurant Terete  c/Lucrecia Arana, 17 Haro. Tel. 941310023.
Per dormir Los Agustinos, un antic convent reconvertit en hotel,  C/ San Agustín, 2,  Haro. Tel. 941311308. Lloc encantador i bucòlic.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.