Novetat: LAFOU El Sender 2011

lafou-el-sender-negre-2011

Celler: Lafou – Batea (Terra Alta). L’any 2007 la família Roqueta (Abadal – Pla del Bages) compra la finca Cal Gabrielet, amb vinyes velles de garnatxa negra i blanca, a la Vall Major de Batea (400 metres alçada). Aquesta finca limita amb la província de Terol. Està considerada una de les millors ja que el seu subsòl és molt ric en minerals dipositats per una antiga riera que ara passa subterràniament. D’aquí ve el nom del celler: Lafou significa ‘barranc’ o ‘pas estret per on un curs fluvial o una riera s’obre pas’. El Celler és una casa senyorial (Casa Figueras) del segle XVIII situada a la plaça major del poble. La rehabilitació mereix per si sol el viatge!

Preu: 8,95 euros/amp. Caixa cartró 6 amp. 14,5% Vol.

Medalla de plata al International Wine Challenger (2014 – Londres).

Raïm: Garnatxa, Sirà i Morenillo

Criança: Envelliment en bótes de roure francès (80%) i centreeuropeu (20%) durant 6 mesos.

Tast: Sensació de volum, maduresa i frescor. Destaquen notes de fruita negra. En boca s’aprecia la delicada lleugeresa  de la garnatxa negra. Un vi molt equilibrat amb una excel·lent relació qualitat preu. Visca la garnatxa!

Recomanació: Visitar el celler, trucar prèviament i demanar per Joan (646850277 o visites@lafou.net). Per dinar us recomano el Restaurant Can Josep (Avinguda Catalunya, 34  43785-Bot. Telf. 977428240). Disfruteu de les vistes a la serra de Pàndols. El mateix restaurant disposa d’habitacions amb totes les comoditats i a preus més que raonables. Excel·lent lloc per iniciar la via verda ja sigui en bicicleta o a peu.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.