Les Eres 2008

Les Eres 2008

Celler:  Joan Simó – Porrera. Fundat l’any 1999 per Gerard Batllevell Simó. El seu avi conreava les vinyes familiars situades a Porrera i a Bellmunt del Priorat però venien el raïm a una cooperativa local. Aquestes vinyes estan formades per sols dominats per la llicorella, un tipus de pissarra rica en minerals i molt fracturada. Des de la vinya de Les Eres hi ha unes vistes meravelloses a Porrera. És una finca de 3 hectàrees de terrasses, construïdes sobre uns costers amb 8000 ceps de carinyena plantats fa 94 anys. La producció mitja per cep és de 0,35 kg. Celler Joan Simó també elabora els vins Les Sentius (on hi predomina la garnatxa negra , plantada l’any 2000,  que és complementa amb syrah) i Viatge al Priorat (garnatxa i carinyena, 6 mesos de criança en bota, molta fruita, porta d’entrada a la iniciació als vins del Priorat).

Preu: 31,00 €/amp. Caixa de fusta de 6 amp.

Grau alcohòlic:  15,2 % vol.

Varietats:  60 % Carinyena, 25 % Garnatxa Negra i Peluda,  15% Cabernet Sauvignon.

Climatologia de l’any: Hivern i primavera plujosos amb baixes temperatures a l’abril que endarrereixen el creixement vegetatiu i després amb un estiu sec i càlid, on marca a finals d’agost una onada de calor Africà que fixa una temperatura diürna de 40ºC, amb la conseqüent incidència al procés de maduració. Aquesta parada junt amb el retràs vegetatiu acumulat va dificultar la finalització fisiològica de la maduració, que es va produir més tard.

Elaboració:  Maceració pre fermentativa en fred 10º C durant 3 dies. Fermentació alcohòlica a temperatura controlada, amb una màxima de 28ºC en dipòsits de polièster i resines epòxiques. Temps total de maceració de 35 dies. Fermentació malolàctica en botó.

Foto

Criança:   18 mesos en bóta nova de roure francès:   50% Allier i 50 % Tronçais.

Producció:  6.300 ampolles.

Recomanació: Visitar Porrera i Gratallops. Pobles amb molt d’encant. Inexcusable trepitjar alguna vinya de coster. Per dinar Restaurant Piró (c/Piró, 21 – 43737 Gratallops. Tel. 977839004).‎ Excel·lent cuina catalana amb una carta de vins extensa i tot a preus més que assequibles.

2 pensaments sobre “Les Eres 2008

  1. Joaquim Salas Respon

    Molt bon post us felicito, ja veig que recomeneu un molt bon vi, quan hagi de celebrar algo ja vidré abuscar-lo.
    S’ha de decantar ?

    Gràcies, Joaquim

    • Celler de Gràcia Respon

      Gràcies pel teu comentari Joaquim.
      Si, requereix decantació per poder gaudir del vi en la seva plenitud.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.