Visita i Vins del celler d’avantguarda Habla (Extremadura)

Vins Bodega Habla

L’any 1999 dos empresaris extremenys adquiriren una finca de 1300 hectàrees a 600 metres d’alçada a la localitat de Trujillo (Càceres). Amb l’assessorament de l’enòleg bordelès Florent Dumeau veren escollir les millors parcel·les de pissarra per plantar-hi 6 varietats de raïm negre: Ull de llebre, Cabernet Sauvignon, Sirà, Malbec, Petit Verdot i Cabernet Franc. Viticultura ecològica, 3 podes en verd, verema manual de nit per evitar oxidacions a causa de les altes temperatures, taula de selecció a l’entrada del raïm, criança en bótes de roure francès de torrat lleuger… Aquests són alguns dels trets que converteixen Habla en un celler d’avantguarda, adscrit a la D.O. Vino de la Tierra d’Extremadura.

S’utilitzen 3 formats diferents d’ampolla en funció del tipus de vi, totes provinents de la prestigiosa empresa francesa Saverglass: “Bordelesa”, “Troncocònica” i “Kendo” (la més novedosa, que vesteix als vins fets amb sirà)

Gamma de Vins Habla

  • Els vins Habla amb número parell són sempre monovarietals de Sirà amb 14 mesos de criança en bóta nova i un període similar en ampolla. Actualment disposem del nº 14 i del nº 10  22,50 euros/amp. Només s’elaboren en anyades excepcionals.
  • Els números imparells són sempre cupatges diferents, és a dir mai, n’hi ha dos d’iguals. En l’actualitat disposem del nº 7 (cupatge de Cabernet Sauvignon, Petit Verdot i Ull de llebre) i també del nº 13 (monovarietal de Cabernet Sauvignon) — 22,50 euros /amp.

Per altra banda elaboren dos vins amb menys criança i pensats per un consum més de diari.

Habla de la Tierra: Cabernet Franc i Ull de llebre amb 4 mesos de criança en bóta i un temps similar en ampolla. (5,75 euros/amp.)

Habla del Silencio: Ull de llebre, Cabernet Sauvignon i Sirà amb 7 mesos de criança en bóta i el mateix temps en ampolla. (9,80 euros/amp.)


Visita al celler i els voltants

La visita al celler val la pena, organitzen tasts amb reserva prèvia en una moderna sala amb vistes a les vinyes. El celler disposa de tots els avantatges tant tècnics com de comfort per als visitants, ja que té 4 habitacions del tipus suite, jacuzzi, gimnàs, menjadors per grups. etc.

La finca està al costat de l’autovia E-5 a 2 km de Trujillo en direcció a Badajoz. La visita a Trujillo és obligada, és una ciutat amb edificis molt ben conservats on destaca la Plaça Major, una de les més antigues i amb millor estat d’Espany. Les vistes des del Castell són espectaculars, en un dia clar podrem veure fins i tot Portugal.

Per menjar, a la mateixa plaça major hi ha el restaurant Bizcocho, el millor amb diferència, on podrem gaudir de la carn de vaca de “retinto” que es caracteritza per viure en llibertat a les deveses extremenyes. Si a més ho acompanyem de l’Habla nº 14, el maridatge és perfecte!


Més informació a la pàgina web de Bodegas Habla.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.