Castell del Remei 1780

21138_esp_ESCALA_128_500Celler: Castell del Remei. Finca de més de 400 hectàrees en el municipi de Penelles (entre Tàrrega i Balaguer). A finals del segle XVIII es començaren a plantar ceps, però es cap mitjans del segle XIX quan la família Girona adquireix la finca, que agafa notorietat fins al punt de guanyar la medalla d’or en la exposició internacional de Barcelona i convertir-se en el major celler de Catalunya. Ignasi Girona Vilanova, net del primer propietari, estudià a Paris les tècniques de elaboració de vins segons el mètode bordelès. Va ser el primer en plantar ceps de cabernet sauvignon a Espanya i també a comercialitzar vi de criança amb marca. Fou president del Institut agrícola Català de Sant Isidre. L’acció pràctica la desenvolupa en dos finques senyeres del camp català, el Castell del Remei i Sant Jordi de Mollé (Balaguer). A la finca de la noguera cal destacar que durant molts elaboraven un dels millors cognacs, un altre de les influències que rebé Ignasi Vilanova de la seva estada a França. Al 1982 la família Cusiné adquireix el celler. Actualment també són propietaris del Celler Cérvoles, al sud de la província de Lleida, tocant amb la de  Tarragona. Castell del Remei també elabora dos dels vins negres més venuts en el Celler de Gràcia, el Gotim Bru i el Oda. En el primer predomina el ull de llebre i en el segon el merlot. Fantàstics ambdós.

Preu: 19,80 euros/amp. Vi en promoció, per la compra de 6 amp., 1 de obsequi. Presentat en estoig de luxe 6 amp. 14,5% Vol.

Raïm: Cabernet Sauvignon, Ull de llebre, Garnatxa, Merlot i Syrah.

Criança: 18 mesos en botes de roure americà i francès i 12 mesos en ampolla.

Tast: Color picota. Llàgrima densa. Fruits vermells en confitura, cacau. Entrada en boca dolça i amb molt volum. Tanins molt madurs.

Recomanació: Visitar el celler (dissabtes i diumenges obert) la preciosa capella i dinar en el restaurant annexa al celler, propietat també de Castell del Remei. Bons menús amb excel·lent relació qualitat preu. Cal reservar. Després de dinar un passeig per les vinyes i camps d’arbres fruiters que envolten el Castell. La primavera i la tardor les millors èpoques.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.