Castell del Remei Oda 2013

Castell del Remei Oda 2013

Els vins del Castell de Remei han sofert recentment un canvi en la vestimenta i també en el contingut: han variat els cupatges i les criances, tot buscant una major fruita i frescor seguint les demandes de nous consumidors. Són, en resum, vins més mediterranis.

Història del Castell del Remei

El celler Castell del Remei pertany a la família Cusiné de Mollerussa però va ser concebut l’any 1780 per la família Girona de Barcelona. La seva gran devoció per la Mare de Déu del Remei va ser la raó de construir l’ermita, el castell, el celler i el restaurant tot rodejat per vinya i natura. Durant els caps de setmana és molt concorregut per la seva gran bellesa.

El gran impulsor del Castell del Remei com a celler va ser Ignasi Girona i Vilanova (1857-1923), qui va estudiar Enginyeria Industrial i Ciències Exactes a Barcelona i Agronomia a París. Va ser l’introductor a Espanya de les varietats de raïm franceses cabernet sauvignon pels vins negres i semillon pels blancs. La seva gran passió pel camp també es manifestar en la compra d’una altra finca, Sant Jordi de Muller (Balaguer) i el va fer presidir per dues vegades l’Institut Català de Sant Isidre. A banda va ser un polític de prestigi arribant a ser diputat a les corts espanyoles i senador.

Varietats de Raïm

Merlot, Ull de llebre, Sirà i Garnatxa.

S’ha modificat el cupatge històric del vi amb el canvi del cabernet sauvignon per la varietat mediterrània de la garnatxa. Això ens aporta més fruita i frescor.

Elaboració

El vi envelleix 12 mesos en bótes noves de roure americà i de segon any en roure francès, a més d’un mínim de 6 mesos en botella abans de sortir al mercat. Té una graduació alcohòlica de 14,5º.

Nota de Tast

Excel·lent color de cirera. Fresc i intens, amb força volum. Negre de mig cos que està a l’alçada del nou perfil de vins que demanden els consumidors actuals.

Maridatge

Carns blanques i vermelles, caça, aus, embotits, formatges, llegums estofades i arrossos.

Preu

11,95 euros per ampolla (IVA Inclòs). Per la compra de 6 ampolles, una d’obsequi.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.