Gran Reserva 904 (D.O.C. Rioja)

gran reserva 904

L’any 1890 es funda per cinc famílies de la Rioja i el País Basc la “Sociedad Vinícola de la Rioja Alta”. Posteriorment el 1904 el Sr. Alfredo Ardanza, un dels fundadors i també propietari de la “Bodega Ardanza”, proposa la fusió de les dues. Per commemorar-ho varen crear el vi Reserva 904, antecessor del vi que avui presentem, el Gran Reserva 904.

Amb la fusió comença una etapa plena d’èxits i reconeixements fins al punt de convertir-se en un dels millors cellers espanyols. 125 veremes és el seu gran patrimoni, 125 veremes en què no han deixat de cercar la màxima qualitat per poder oferir als fidels clients de la marca un dels millors vins Gran Reserva de la Rioja i amb un excel·lent preu de venda. Constància i seriositat defineixen aquest mític elaborador de Haro, que des de l’any 1996 va ampliar les instal·lacions amb un nou celler a Labastida (Àlaba).

El grup La Rioja Alta també són propietaris de: Torre de Oña – D.O.C- Rioja, Lagar de Cervera – D.O. Rias Baixas i áster – D.O. Ribera de Duero.

Varietats de Raïm i Anyada

Ull de llebre (90%) i “Graciano” (10%).

Anyada 2005, qualificada com a excel·lent.

Elaboració

El vi envelleix 48 mesos en bótes de roure americà de quart any i posteriorment 64 mesos en ampolla. Data embotellat: Novembre 2010.

La Rioja Alta és dels pocs cellers que és fabrica les bótes de roure i a la vegada té cura del manteniment de les més de 60.000 bótes en les quals envelleix la seva gamma de vins. (890, 904,  Viña Ardanza, Viña Arana i Viña Alberdi).

Nota de Tast

Color vermell cirera. Molt intens al nas. Notes a ametlles, xocolata, vainilles i fruita confitada. Tanins suaus amb una agradable acidesa. Està en un moment extraordinari de consum, però amb el pas del temps pot encara arrodonir-se més fins arribar a l’excel·lència.

Puntuacions

96 punts Parker, 92 Punts Wine Spectator.

Maridatge

Carns blanques i vermelles, caça, embotits, formatges, i per sobre de tot postres amb xocolata.

A la tarda o al vespre com a preàmbul del sopar també són bons moments per gaudir d’aquest vi.

Preu del Gran Reserva 904

33,00 euros / ampolla (IVA inclòs). Caixa de fusta de 6 unitats.

[border margin=”no”][/border]

Més informació a la seva pàgina web.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.