Rhodes 2012 (D.O. Empordà)

Rhodes 2012

El Celler Mas Llunes es troba el municipi de Garriguella, al nord de la comarca de l’Alt Empordà, a la intersecció del Sud – Oest de la serralada de l’Albera i al Sud – Est de la serra de Rodes.

Rhodes, l’actual Roses, fundada al segle VIII AC pels rodis, és la colònia grega més antiga de Catalunya i de ben segur els primers conreus de vinya varen ser a aquesta zona.

Mas Llunes està compost per terrenys pissarrosos, situats al peu del massís de l’Albera en els costers més enlairats que esdevenen de textura argilosa a mesura que ens apropem a la plana. La zona gaudeix d’un clima mediterrani amb molts dies de sol i temperatures moderades per la proximitat del mar. El tret més diferencial en la viticultura és la presència de la tramuntana. Aquest fort vent del nord, en secar l’aire, impideix el desenvolupament de microorganismes perjudicials pel raïm, facilitant així una maduració òptima.

Varietats de Raïm

Samsó (52%), Garnatxa Negre (35%) i Cabernet Sauvignon (13%). És freqüent en aquesta zona emprar el nom de “Samsó” a la varietat Carinyena, segurament per influències de la Catalunya Nord i també pel litigi pendent de resoldres amb la D.O. Cariñena a l’Aragó , que va registrar primer el nom de la varietat com a propi.

Elaboració

El Vi envelleix 13 mesos en bótes de roure francès de torrat mitjà i lleuger.

14,5º – 4798 ampolles de 75 cl.

Nota de Tast

Color cirera intens, aromes de fruita molt madura i roure ben integrats. En boca és potent, fresc amb tanins madurs ben integrats.

Maridatge

Carns blanques i vermelles, caça, aus, embotits, formatges, llegums estofades i arrossos.

Preu del Rhodes 2012

11,95 euros / ampolla, IVA inclòs. Per la compra de 6 ampolles, obsequi d’una unitat.

[border margin=”no”][/border]

Més informació a la pàgina web del Celler Mas Llunes.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.