Pago de los Capellanes Criança 2015

Recentment ens ha arribat al Celler de Gràcia el nou Pago de los Capellanes Criança 2015, un vi de grans matisos i equilibri, de varietat cent per cent “tempranillo” (D.O. Ribera del Duero), i que us presentem amb més detall a continuació.

Vinyes

Selecció de parcel·les amb una edat mitjana de 30 anys a Pedrosa de Duero. Els terres són argilenc-calcaris i sorrencs.

Elaboració

La verema és seleccionada a principis d’octubre. Una vegada entrat el raïm al celler s’inicia la fermentació alcohòlica de manera controlada, s’hi afegeix un llevat seleccionat de les millors vinyes, tot plegat durant 30 dies amb remuntats diaris.

La fermentació malolàctica es realitza sense afegir-hi bacteris i es tempera el celler a 20 graus durant 24 dies, controlant els nivells d’àcid màlic i àcid làctic. Durant 12 mesos el vi reposa amb botes de roure francès de 300 litres de gra seleccionat.

Tast

A la vista ens ofereix un color cirera molt intens amb rivet lila. En nas és molt franc, amb aromes de fruita vermella madura, tocs balsàmics.

El seu pas per boca és suau, omplint el paladar d’exquisits sabors a pruna i nabiu, amb un final llarg i elegant. Destaca el seu equilibri i la seva acidesa viva.

Preu

Podeu trobar el Pago de los Capellanes Criança 2015 al Celler de Gracia per 17,95 euros (IVA inclòs).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.